| Avtor
|
Thread |
 |
|
yacksy
Pridružen/-a: Pon Jul 2006 12:33
Kraj: Okolica Smarjeskih Toplic |
Evodija
Prejšnjo jesen sem od Imkerja dobil semena evodije, ki sem jih letošnjo pomlad s pridom izkoristil. Angažiral sem mojo staro mamo, ki mi je bila v veliko pomoč in skupaj sva vzgojila bataljon malih evodij.
V začetku marca sva posejala semena evodije. Najprej sva jih dala za 3 dni med dve mokri krpi, da malce pospešiva kaljenje, po treh dneh je šlo seme v zemljo. Takole so zgledala semena pred kaljenjem:
Seme je v zemlji kalilo kar nekaj tednov. Po dveh mesecih so rastlinice zrastle do faze, ko so že kazale tipične liste evodije:
Ratlinice je potrebno pridno zalivati ter jih imeti na (ne premočnem) soncu. Ko se ratline razrastejo, jih je potrebno presaditi, tako da imajo dovolj prostora za rast. Tole so rastline po slabih 4 mesecih rasti:
In po dobrih 4 mesecih rasti:
Naslednji korak je, da rastline jeseni presadim ob rob grede, kjer bodo dočakale dober meter velikosti. Potem bodo romale v gozd, kjer bodo dorasle in nudile čebelam dobro pašo. Do tega bo sicer preteklo še kar nekaj vode  _________________ Shit happens
|
Pon Jul 26, 2010 12:09 am |
|
|
kravzlj

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 18:34
Kraj: Zaboršt pri Dolu |
Tako ti je to ratalo? 3 dni na mokro, potem pa v zemljo?
Bravo!
Lp Luka _________________ " Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
|
Pon Jul 26, 2010 4:57 pm |
|
|
yacksy
Pridružen/-a: Pon Jul 2006 12:33
Kraj: Okolica Smarjeskih Toplic |
Tako ja. Je kar lepo kalilo. Sem pa uporabil kar dobro zemljo - mamino lansko zemljo za rože  _________________ Shit happens
|
Pon Jul 26, 2010 5:10 pm |
|
|
aleksander
Pridružen/-a: Pet Feb 2009 9:42
Kraj: cerkno |
Tudi jaz sem uporabil isti postopek in mi jih je vzkalilo več kot 60,bi lahko rekel večina semena.
LP Aleksander _________________ Aleksander
|
Tor Jul 27, 2010 6:23 pm |
|
|
|
Forum Rules:
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|
|
|